вівторок, 11 грудня 2018 р.

150 років «Просвіти»


«Єднаймося,братаймося
В товариство чесне.
Най братерством,щирими трудами
Вкраїна воскресне!»
                 І.Франко

В історії національної культури наймасовіша громадська організація була «Просвіта». Товариство засноване 8 грудня 1868 року у Львові й досі займає знаменну сторінку суспільного життя країни.
Сучасні просвітяни, як і їхні попередники, переконливим словом несуть у народ знання української мови, відроджують історичну пам’ять, формують національну свідомість, знання історії, традицій, звичаїв та розвивають культуру своєї нації.

9 грудня в Глинянському музеї ткацтва та килимарства працівники бібліотеки провели інформаційну панораму "Просвіта: історія та сучасні проблеми" присвячену 150-річчю з часу заснування товариства "Просвіта". Про історію "Просвіти" м. Глиняни розповіла бібліотекар читального залу Петрова Н. Є. Участь в заході взяли вчителі та молодь міста. До уваги присутніх було оформлено тематичну виставку "Нев'янучий цвіт українства - "Просвіта". На виставці було представлено фотографії з сімейного архіву члена Глинянської "Просвіти" Марії Гронастальської. Працівники бібліотеки вдячні дирекції та працівникам музею за допомогу в проведенні заходу, а також Яремчук М. В. за надані фотографії.






Немає коментарів:

Дописати коментар