субота, 25 лютого 2017 р.

День професійного спілкування


































23 лютого в бібліотеці-філії для дорослих міста Глиняни пройшов день професійного спілкування під назвою «Окраса і візитівка Глинян». В цей день до нас завітали бібліотекарі навколишніх сіл: Перегноїв, Кривичі, Словіта, Якторів, Туркотин, Куровичі, Солова, Заставне, Вижняни, Розворяни, Великий Полюхів. Захід розпочала бібліотекар читального залу Петрова Наталія. Вона розповіла про історію нашого міста та зокрема про історію Глинянської килимової фабрики. Більш детально про історію Глинянського так званого Хамулівського килима розповіла працівник Глинянського музею ткацтва та текстилю Рудніцька Тетяна під час екскурсії бібліотекарів в музей. Глинянський килим є справжньою окрасою і візитівкою нашого міста. Таких килимів не ткали більше ніде в Україні.













Приємною несподіванкою був подарунок Панчишин Наді – бібліотекаря с. Кривичі. Вона подарувала нашій бібліотеці дві ляльки – мотанки з Глинянської вовни. Ляльки виготовила майстриня Ольга Кучинська мешканка м. Львова – уродженка с. Кривичі. Ці ляльки займуть гідне місце в нашому краєзнавчому кутку. 


Досвідом своєї краєзнавчої роботи поділилися і присутні бібліотекарі. Джала Дарія провела презентацію книги Василя Лаби та Марії Юськів «Історія села Прогноїв» та розповіла кілька легенд про своє село та про священника Будзінського. Вібла Богданна провела презентацію книги Федора Кріля «Словіта. Короткий історичний нарис» та книги Ярослава Мойси  «Історія села Словіта». А також зачитала кілька віршів із збірки Д. Захарчука «Моя Словіта оспівана а віршах.» Ониськів Тетяна ознайомила присутніх із книгою Богдана Гірського «Історія села Якторів». Писко Олександра з книгою Василя Лаби «Історія села Куровичі». Бібліотекар села Туркотин  Кіт Наталя розповіла про життя та творчість свого земляка письменника Богдана Стельмаха. Бібліотекар села Солова Романів Марія провела презентацію книжки Т. Шаха «Народжений для подвигу», про свого земляка Миколу Лемика, а також присутні переглянули документальний фільм «І тоді пролунав постріл» також про нього. Зав.бібліотекою міста Глиняни ознайомила присутніх з книжкою Петра Гниди «Боївка УПА на теренах Глинянщини». Бібліотекарі сіл Заставне, Вижняни, Розворяни та Великий Полюхів розповіли про цікаві факти з історії своїх сіл. Сулима Ліда заспівала кілька стародавніх пісень с. Заставне. 






















На завершення дня професійного спілкування присутні ознайомилися з краєзнавчим фондом та матеріалами краєзнавчих виставок нашої бібліотеки. Кожен із присутніх почерпнув щось нове для себе із досвіду роботи своїх колег. 




Немає коментарів:

Дописати коментар