вівторок, 23 серпня 2016 р.

День прапора


Злато-синій наш стяг, мов ідея борні
З ним народ мій досяг незалежності днів.
Шана прапору й честь, і повага й любов…
Прапор волі в нас є. Він усе поборов.

Здобувши в 1991 р. незалежність, Україна обрала як державний синьо-жовтий прапор. Українське синьо-жовте кольорове сполучення – одне із найдавніших серед сучасних національних прапорів і походить воно від герба Галицько-Волинського князівства. Жовто-сині прапори використовували українські січові стрільці. 22 березня 1918 р. Центральна Рада в Києві ухвалила Закон про державний прапор УНР, який був жовто-блакитний. За гетьмана П. Скоропадського прапор замінили на синьо-жовтий.
Прапор України – це символ боротьби проти тоталітарної постсовєтсько-ординської імперії, якою наразі є Росія. Недарма вона так його боїться і ненавидить.
Прапор України – це символ нашої незалежності, нашого європейського майбутнього, це символ вільної, непереможної та сповненої гідності людини.

23 серпня працівники Глинянської міської Ради, бібліотеки для дорослих та комунального підприємства «Зодчий» прийняли участь в урочистому піднятті державного прапора, про історію якого розповіла бібліотекар читального залу Петрова Н. Є.  








Немає коментарів:

Дописати коментар